Search
Close this search box.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Pri sovici so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP­1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom­1).
S spletno trgovino Pri sovici  (v nadaljevanju tudi  “trgovina” ali “prodajalec”) upravlja podjetje PTV, Matjaž Požgaj s.p., Kambičev trg 4, 8311 Kostanjevica na Krki (DŠ: 50688022), ki je tudi ponudnik storitev e-­poslovanja.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.
splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani.
Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.
Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

 • Ponudnik: PTV, Matjaž Požgaj s.p.
 • Sedež ponudnika: Kambičev trg 4, 8311 Kostanjevica na Krki
 • Matična številka: #6106838000
 • Davčna številka: #50688022
 • E-mail: info@prisovici.si
 • Spletna stran: SPLETNA STRAN
 • Tel.: #

1. Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte postane obiskovalec gost trgovine (pri nakupu brez registracije), s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član trgovine. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini Pri sovici.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo, člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.
Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na prisovici.trgovina@gmail.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Naročilo

Za oddajo naročila v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila izpolniti točne podatke.
Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo z bistvenimi elementi naročila (številka naročila, podatki kupca …) na elektronski naslov: info@prisovici.si .
V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

4. Plačilo

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 1. Plačilo po predračunu: naročeno blago lahko plačate po predračunu, ki ga prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Predračun lahko plačate preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem transakcijskem računu. To je isti ali naslednji dan, odvisno od banke in ure nakazila.
 2. Plačilo po povzetju: naročeno blago plačate z gotovino dostavni službi ob prevzemu pošiljke.

Predračun je veljaven 3 delovne dni, od prejema naročila. Naročeni artikli bodo za vas tako rezervirani 3 delovne dni, v primeru, da v tem času ne poravnate predračuna, bodo po preteklih treh dneh vaši artikli zopet na voljo vsem kupcem.
Paket bo ponudnik odposlal v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila.

5. Izdaja računa

Ponudnik po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf. formatu na e-­naslov kupca. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

6. Cena

Cena velja enako za vse uporabnike trgovine. Uporabnik trgovine postanete z registracijo v spletni trgovini ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino.  ­
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. ­
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. ­
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. ­
Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. ­
Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in so končne. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

7. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-­naslov prodajalca: info@prisovici.si.
Pravica o odstopu od pogodbe ne velja za artikle izdelane po naročilu.
V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Kambičev trg 4, 8311 Kostanjevica na Krki, ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ki je hitro pokvarljiv ali kateremu je že potekel rok uporabe. 
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo (na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek), uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.
V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 
V spletni trgovini Pri sovici omogočamo tudi zamenjavo artikla. Če prejeti artikel ne izpolnjuje pričakovanj, ga lahko zamenjaš z drugim, enakovrednim, kar nam sporočiš na e-naslov: prisovici.trgovina@gmail.com ob odstopu od pogodbe.
Pravico do zamenjave artiklov in vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

8. Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?
Kadar: ­
1. artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
2. artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le­-te  na lastne stroške obvestiti ponudnika v zakonsko določenem roku, to je 2 meseca od dneva odkritja stvarne, pri čemer od dneva nakupa ne preteče več kot 24 mesecev. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
V kolikor želite uveljavljati stvarno napako, nam pošljite e-mail na prisovici.trgovina@gmail.com.

9. Dostava

Naročeno blago iz naročil, prejetih na delovni dan do 14. ure, pripravimo in odpremimo še isti dan (blago načeloma prejmete v 24 urah). Vsa naročila, prejeta po 14. uri, se pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. 
Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD ali Pošta Sloveije. Pri plačilu po povzetju lahko pri tej dostavni službi plačate v gotovini ali s kartico. DPD-u posredujemo vaš mail naslov in telefonsko številko. Uporabijo jo, da je dostava kvalitetna in da zadosti vašim potrebam in željam. Na mail ste obveščeni, da vam naslednji dan kurir pripelje paket. Posledično lahko izberete in sporočite drug naslov dostave, drugo dostavno mesto (paketomat) itd.
Pridržujemo pa si pravico do izbire druge dostavne službe. 

Cene dostave so različno obračunane:
1. pri nakupu do 39,99€ je strošek dostave 3,80€;
2. pri nakupu nad 40,00€ je dostava brezplačna. 

POLITIKA ZASEBNOSTI

1. Varovanje osebnih podatkov

Trgovina se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP­1.
Trgovina za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e­-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s trgovino.
Trgovina navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Trgovina hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov: ime in priimek, e-­poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s spletno trgovino Pri Sovici.
Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-­mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

2. Komunikacija

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se s tem uporabnik izrecno strinja (prijava na e-­novice), in v skladu z določili ZEKom­1.
Oglasna elektronska sporočila spletne trgovine bodo vsebovala naslednje sestavine:
1. jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
2. pošiljatelj bo jasno razviden;
3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
4. jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

3. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže elektronski pošti na info@prisovici.si.
Pritožba se odda prek e-­poštnega naslova info@prisovici.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

4. Omejitev odgovornosti

Trudimo se zagotoviti točnost in ažurnost podatkov, kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena, spremenijo tako hitro, da nam ne uspe popraviti podatkov v naši spletni trgovini. V kolikor pride do take situacije, bomo potrošnika obvestili o spremembah in mu omogočili zamenjavo artikla ali odstop od pogodbe. 

5. Izključitev odgovornosti

Pridružujemo si pravico onemogočiti spletno trgovino ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih težav ali vzdrževanja. V primeru oddanih naročil, ki jih je tehnična napaka prizadela, si pridružujemo pravico naročilo preklicati. V takem primeru vas bomo v najkrajšem možnem času obvestili in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. 
Potrošniki morate sami zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne trgovine (npr. antivirus) in uporabo le-te. Potrošniki morate sami zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo v spletni trgovini (elektronski naslov, geslo).

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Pri Sovici in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Shopping Cart
preloader